ZOA

Collecteweek ZOA van 27 maart t/m 1 april 2023 ’n Uurtje voor een mens in nood Meer dan 100 miljoen mensen zijn op de vlucht voor een oorlog of natuurramp. Zij lijden honger, hebben dorst en leven onder erbarmelijke omstandigheden. Noodhulporganisatie ZOA helpt hen. Loopt u tijdens de collecteweek een uurtje mee voor een vluchteling?

Dit bericht is geplaatst op 28-01-2023

 

Een ramp overkomt je, net als een oorlog. Denk aan aardbevingen en overstromingen, aan de oorlog in Oekraïne, aan de terreur in Myanmar. Angst en verdriet overheersen. Van de ene op de andere dag sta je met lege handen en ben je alles kwijt.

Voor Petro
Zoals de 65-jarige Petro in Oekraïne. Hij verloor bij een raketaanval zijn schoonzoon en zijn dochter raakte lichamelijk beperkt. Petro moet nu alleen voor zijn twee kleinkinderen zorgen. Samen met jouw hulp kan hij weer een leven opbouwen. De ZOA-collecte is ook voor Aisa in Nigeria, Keyrat in Ethiopië en vele andere slachtoffers van een natuurramp of oorlog. ZOA is in circa vijftien landen actief, waaronder Colombia, Myanmar, Soedan, Syrië en Oekraïne.

Schoon water
De christelijke noodhulporganisatie ZOA helpt in de eigen regio of in een buurland met noodhulp, denk aan voedsel, schoon drinkwater en onderdak. ZOA helpt ook bij het opbouwen van een nieuw bestaan, net zolang totdat mensen zichzelf weer kunnen redden.

Naast gebed voor vluchtelingen wereldwijd is voor noodhulp veel geld nodig. Daarom houdt ZOA ook dit jaar een huis-aan-huis collecte: van 27 maart tot en met 1 april 2023. Loopt u voor kwetsbare mensen in nood een uurtje langs de deuren?

Meld u aan als collectant bij:

Alle mensen die mee gedaan hebben en de statiegeldbonnen bij de Boni in de statiegeldbus hebben gedaan, hartelijk dank namens de ZOA. Er is een bedrag van € 142,00 naar hen overgemaakt!

Hartelijke groeten,
Trientsje Dijkstra, Yonne Polak en Anja Oosterhoff