Oase

Tieners en God, hoe gaat dat in Oase?

Dit bericht is geplaatst op 28-01-2023

 

De jeugd is de toekomst, dat geldt ook Oase. Dus geven ook wij speciale aandacht aan onze jonge kinderen en tieners. Gedoopte en niet gedoopte. Gasten nemen hun kinderen mee, of andersom. Alle kinderen zijn zeer welkom bij onze Heer. Dat diverse maakt het spannend. Hoe ga je daarmee om als jeugdleider? Sommige kinderen spreken nog geen Nederlands, weten helemaal niks van Jezus en de Bijbel. Anderen hebben veel geleerd en laten dat horen. Sommigen kunnen er niet met hun ouder over praten, maar wel in de tienerdienst.

En wat als kinderen (van school) thuiskomen met een hoofd en hart vol vragen en verwarring? Waar sommige onderwerpen taboe zijn, zoals gender en seksualiteit. Als je bang bent buitengesloten te worden omdat je in God gelooft of op paarse vrijdag geen paars wilt dragen, je als rare wordt weggezet. Tieners vertellen lang niet alles aan hun ouders, leven in 2 of 3 werelden: doordeweeks met hun leeftijdsgenoten, bij wie ze willen horen. Op zichzelf aangewezen. Waar de ‘overste van deze wereld’ vrij spel krijgt. Zondags in de (tiener)dienst: het Koninkrijk van Jezus. Je voelt dat aan je trekken. Je wilt je vriendjes niet kwijt èn niet alleen met God overblijven. Vriendjes die ze soms meenemen naar Oase.

Geloof is niet erfelijk, wat is het kostbaar als kinderen biddende ouders hebben!
Zoeken tieners God? Sommige lezen zelf in hun bijbel, stellen vragen, praten erover. Voor veel anderen is Hij een onbekende … In de tienerdiensten wordt daarom veel tijd ingeruimd voor ieders vragen en twijfels. Maakt niet uit of je ouders moslim of christen zijn of iets anders. Onze Heer zegt: laat ze bij Mij komen.
Tieners dienen mee: In de crèche, achter het mengpaneel, als muzikant. Gaaf!

Bidt u mee voor de jongeren dat ze Gods liefde ontmoeten in onze samenkomsten, in onze opvoeding, in hun alledaagse levens waarin God niet aanwezig lijkt…

Groet namens Oase,
Roel Hagg