Diaconaal project 2017

Op zaterdag 17 juni heeft een aantal jongeren uit onze gemeente zich ingezet voor andere mensen uit onze gemeente. Dit hebben ze gedaan in de vorm van een diaconaal project. De doelen van dit project waren dat jongeren zich vrijwillig en vrijblijvend inzetten voor een ander, dat de band tussen jong en oud in onze gemeente sterker wordt en dat de band tussen jongeren onderling wordt versterkt.

De jongeren hebben op verschillende adressen een aantal klussen uitgevoerd. Deze klussen waren bijvoorbeeld het opknappen van een tuin, het bakken van een cake, het opruimen van haardhout, het schilderen van een hek en het lappen van de ramen. Aan het einde van de middag hebben de jongeren samen gebarbecued als afsluiting.

Het project was zeer geslaagd. De gemeenteleden die hulp kregen, waren enthousiast over het project. Ze vonden het geweldig dat jongeren zich inzetten voor hen. Ze vonden het mooi dat ze hulp kregen bij klussen die ze zelf niet konden doen, of waar ze niet aan toe kwamen. Ook de jongeren waren enthousiast. Ze vonden het waardevol om hun tijd te besteden aan de ander en hebben genoten van de gezelligheid.